
עונת החורף מגיעה ויחד איתה הכרובית האהובה עלי.
מנה זו יכולה להיות תוספת לאורז מלא קינואה או קטנייה כמו עדשים, שעועית או גרגרי חומוס אך גם כמנה קלה לארוחת ערב יחד עם מרק.
המצרכים
2 בצלים
4 שיני שום
כרובית בגודל בינונית חתוכה לפרחים ופרוסה גס
½ כוס אפונת הגינה
1 כף אבקת קארי
1 כפית כורכום
1 כפית משחת קארי (לערבב קלות עם כפית מים)
ג'ינג'ר מגורד (לפי הטעם)
200 מ"ל חלב קוקוס
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה
לקלף את הבצלים ואת שיני השום ולחתוך אותם דק.
במחבת רחבה, מחממים שמן קוקוס ומטגנים את הבצל והשום.
כשהם מזהיבים קלות, מוסיפים את הכרובית.
מוסיפים את אבקת הקארי והמשחה, הכורכום והג'ינג'ר ומערבבים עד שהכרובית נהיית צהובה.
מוסיפים מלח, חלב קוקוס ואפונה, מערבבים טוב ביחד.
מבשלים כעשרים דקות על אש נמוכה.
בתיאבון!