גם בתקופת הקיץ אוכלים בריא וכשמתחשק גלידה קרה זו הזדמנות להשתמש בצמח המאקה.
צמח המאקה (Lepidium meyenii) גדל בגבהים של 3500 מטרים ומעלה בהרי האנדים, ושייך למשפחת המצליבים כמו הכרוב, הכרובית או הברוקולי. משתמשים בפקעת כמקור עשיר למזון. הוא נצרך כירק כשהוא מבושל או בשתייה, בעוגיות ועוגות.
הצמח עשיר במינרלים כמו סידן ואשלגן, ברזל, יוד, מגנזיום, סלניום, מנגן, אבץ, חומצות שומן והוא מכיל 19 חומצות אמינו.
משייכים למאקה תכונות רבות: משפר פוריות ומגביר חשק מיני, מעלה אנרגיה, מאזן מע' חיסון.
מצרכים ל-2 כדורים:
½ כוס קשיו מושרה במים כשעה
1-2 תמר מסוג ג'הול
1 כף מאקה
1 כפית תמצית וניל
1 בננה קפואה
1 כוס מים
אופן ההכנה:
לערבב הכול יחד בבלנדר חזק.
להכניס לצלוחית קטנה ולמקפיא למספר שעות.
אם הגלידה קשה מדי, יש להוציא כ-10 דקות לפני האכילה.