טופו יפאני מיוצר בשיטה המסורתית של הכנת חלב סויה על ידי השריית הפולים היבשים, טחינתם, בישולם וסינונם. לחלב זה מוסיפים חומר הקרשה ומתקבל הטופו. טופו הוא מזון קל לעיכול וזמין לגוף, מכיל את כל חומצות האמינו, סידן, אשלגן ופיטואסטרוגנים.
המצרכים
2 חבילות פטריות (פורטובלו ושמפיניון)
1 חבילת טופו אורגני
15 זיתים (עדיף מתובלים ומגולענים)
1 ביצה
2 כפות פסטו
2 כפות שמן זית
פלפל, מלח, פפריקה לפי הטעם
אופן ההכנה
חותכים את הפטריות והטופו לקוביות.
פורסים את הזיתים
מערבבים את כל המצרכים יחד בקערה שמתאימה לתנור
אופים 30 דקות בחום 180 מעלות
בתאבון!