לוביה יבשה, הנקראת גם שעועית העין השחורה שייכת למשפחת הקטניות. היא קלה לעיכול ביחס לשעועית הלבנה/אדומה או החומוס, והבישול שלה קצר יותר. הלוביה מכילה סיבים תזונתיים, נוגדי חמצון, אינדקס גליקמי נמוך ומינרלים רבים (זרחן, ברזל, אבץ).
מרכיבים ל-6 מנות:
2 כוסות לוביה (ניתן לערבב עם אזוקה) יבשה שהושרתה במים למשך לילה
2 עלי דפנה
4 גרגרי פלפל אנגלי
2 בצלים קצוצים
1 כפית שמן קוקוס
5 שיני שום שלמים
5 עגבניות קלופות וחתוכות גס
1 כפית מלח
1כפית אורגנו יבש
1 כפית תימין יבש
1/2 כפית פפריקה חריפה
5-6 עלי מנגולד/קייל שטופים וחתוכים לפרוסות דקות
10זיתים שחורים מסוג קלמטה, מגולענים וחתוכים
מעט שמן זית
אופן ההכנה:
1) שמים בסיר את הלוביה עם עלי הדפנה והפלפל האנגלי, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומסירים את הקצף שהצטבר למעלה. מכסים את הסיר ומבשלים 40-60 דקות על אש נמוכה, עד שהלוביה רכה אך עדיין שומרת על צורתה.
2) מכינים את רוטב העגבניות: מטגנים את הבצל בשמן קוקוס על להבה בינונית למשך 5 דקות (אם יש צורך ניתן להוסיף מעט מים, כדי למנוע הידבקות). מוסיפים את השום, מטגנים עוד דקה, מוסיפים את העגבניות ומבשלים 10 דקות.
3) מוסיפים את המלח ואת שאר התבלינים, מוסיפים את הלוביה, את עלי המנגולד ואת הזיתים ומבשלים 2-3 דקות נוספות.
4) מזלפים שמן זית ומגישים עם סלט או מעל אורז מלא. אפשר לפזר מעל פטרוזיליה קצוצה או כוסברה.
בתיאבון!