הירקות הכתומים עשירים בקרוטנואידים – פיטוכימיקל המקנה להם את הצבע הכתום. הם נמצאים גם בפירות וירקות בצבעי אדום, צהוב וירוק. הקרוטנואידים חשובים לבריאות העיניים, העור, מערכת העיכול ומערכת החיסון. הם נוגדי חמצון חזקים עם יכולת הגנה מפני סרטן.
המרכיבים למרק כתום
- 1 בטטה קטנה
- 1 דלורית
- חתיכה של דלעת
- ½ כוס עדשים כתומות מושרות כ-1/2 שעה
- 4 שיני שום
- ½ כוס יין לבן
- ½1 כפית מלח אטלנטי/הימלאיה
- ¼ כפית פלפל
- ¼ כפית אגוז מוסקט
- שמן זית איכותי
- בצל ירוק
- כוסברה/פטרוזיליה
אופן ההכנה
- מחממים בסיר מעט שמן קוקוס ומכניסים את כל הירקות.
- מערבבים יחד כ-5 דקות ומוסיפים את העדשים לערבוב נוסף.
- מוסיפים ½1 ליטר מים רותחים, היין הלבן והתבלינים.
- כשהמים רותחים ממשיכים לבשל על אש קטנה עד שהירקות מתרככים.
- בצלחת אישית מוסיפים מעט שמן זית, בצל ירוק חתוך דק, וכוסברה או פטרוזיליה
בתיאבון!
רוצים מתכונים לעוד מרקים? לחצו כאן