הערמונים תמיד מזכירים לי את החורף בצרפת. היינו מטיילים בקור ובשלג וניחוח ערמונים חמים היה מדגדג לנו את האף!
הערמונים יחסית עניים בשומן ועשירים בוויטמינים ומינרלים. יתרון נוסף – הערמונים בעלי אינדקס גליקמי נמוך, ולכן מתאימים גם לסוכרתיים.
המצרכים
2 שקיות ערמונים קלויים (100 גר' כל שקית)
6-8 תמרים מזן מג'הול
1 כפית שמן קוקוס אורגני בכבישה קרה
½ כפית קינמון
קורט ציפורן
1/2 כפית תמצית וניל
קורט מלח
1 כוס מים
אופן הכנה
לטחון את כל החומרים בבלנדר חזק או במעבד מזון עד לקבלת תערובת חלקה.
הממרח נשמר במקרר למספר ימים ואפשר גם להקפיא אותו. ניתן למרוח על לחם או על פריכיות, לאכול עם תפוח כממתק או קינוח ואפילו למרוח על עוגה.
בתיאבון