כרוב ניצנים מוכר יותר באירופה ופחות בארץ וחבל!! הוא אחד הירקות ממשפחת המצליבים (כמו כרוב, כרובית או ברוקולי) שתורמים לשמירה על הבריאות. הם מכילים נוגדי חמצון, סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים רבים.
את המתכון הזה המציא הבן הגדול שלי יום בהיר אחד! יצא כל כך טעים שרציתי לחלוק אותו אתכם.
המצרכים:
1 חבילת כרוב ניצנים (קפוא)
חצי בצל לבן בינוני חתוך לפרוסות דקות
8 שיני שום חצויים
1 כפית צ'ילי גרוס
1/4 כוס שמן זית איכותי
1/2 כוס יין לבן יבש או חצי יבש
8 זיתים ירוקים גדולים מגולענים חצויים לרבעים
מלח, פלפל, פפריקה אדומה (לפי הטעם)
אופן ההכנה:
מבשלים את כרוב הניצנים לפי ההוראות על השקית
בינתיים מערבבים יחד את כל שאר המצרכים
מחממים תנור לחום בינוני
שמים את כל המצרכים בתבנית, מערבבים היטב ומכניסים לתנור ל-20 דקות בטמפרטורה של 180 מעלות.
תוך כדי חימום מערבבים עם הרוטב.
בתיאבון!