השעועית השחורה מקורה בצפון ודרום אמריקה. היא עשירה מאוד בנוגדי חמצון. השעועית כמו כל הקטניות, עשירה בסיבים תזונתיים ובפחמימה עם אינדקס גליקמי נמוך.היא אוכל בריא ומשביע, תורמת להפחתת הסוכר, להפחתת כולסטרול ולחץ הדם.
המצרכים
11/2 כוס שעועית שחורה שהושרתה למשך לילה
1 בצל גדול פרוס דק
2 גזרים מגורדים
2 ענפי סלרי חתוכים לפרוסות
4 שיני שום
1 כף רסק עגבניות
1 אצת קומבו (להפחתת גזים והעשרת התבשיל במינרלים)
תבלינים : פלפל שחור, פלפל אדום חריף, אורגנו, כמון, כורכום, מלח
1/2 חופן פטרוזיליה/כוסברה
אופן ההכנה
מטגנים בסיר את הבצל עם שמן זית/קוקוס.
מוסיפים את הגזר, הסלרי, השום ורסק העגבניות.
מוסיפים את השעועית, אצת הקומבו ואת התבלינים חוץ מהמלח.
מוזגים מים מעל התבשיל.
מבשלים כ-45 דקות עד שהשעועית רכה.
מוסיפים את המלח ומתקנים את הטעם אם יש צורך.
קוצצים את הפטרוזיליה ומוסיפים מעל התבשיל.
מומלץ לאכול יחד עם אורז מלא וירקות מבושלים.