מתכון זה מבוסס על מתכון שמצאתי באתר של טבעונות, וזו גרסה פשוטה שלו.
הוא פשוט לעשייה, מוכן תוך מספר דקות, מתאים לקינוח, או ארוחת16:00 עם תה צמחים מרענן של לואיזה, מליסה או נענע. אהוב על הילדים ומשמש כממתק.
המצרכים
3 לדרים של משמש
2 כוס אגוזי פקאן שהושרו ללילה
10 תמרים מושרים ל-1/2 שעה
4 כפות שבבי קוקוס
1 כפית קליפת לימון
1 כף תמצית וניל טבעית (לא חובה)
אופן ההכנה
בבלנדר חזק טוחנים יחד את אגוזי הפקאן, התמרים וקליפת הלימון עד להיווצרות קרם אחיד. מוסיפים מעט ממי השרייה של התמרים כדי לערבב טוב יותר. מוסיפים את שבבי הקוקוס ותמצית הלימון וממשיכים לערבב.
פותחים את הלדר ומורחים את הקרם על כל היריעה בצורה אחידה – משאירים את החלק האחרון מעט חשוף להדבקה.
מגלגלים את היריעה על עצמה עד סופה ומרטיבים את הקצה כדי להדביק.
חוזרים על הפעולה עם הלדרים האחרים.
שומרים במקרר למספר שעות ופורסים לפרוסות דקות.
בתאבון !