למה להשתמש בתחליפי חלב ?
כי זה בריא וטעים !
כי תחליפי חלב מתאימים לאנשים שסובלים מאלרגיה או אי סבילות לחלב.
כי הם לא גורמים לנפיחות, גזים, כבדות…
כי הם עשירים במינרלים וויטמינים רבים.
תחליפי חלב מתאימים לשתייה עם אבקת חרובים, עם גרנולה ביתית, בשייק פירות או ירקות, בדייסת שיבולת שועל, במרק לפני ההגשה וגם בצורה הטבעית שלו.
חלב שקדים
השקד הוא פרי שמומלץ לצרוך באופן קבוע. הוא עשיר בחלבון, סידן, מגנזיום, מנגן, ויטמיני B, ויטמין E.
השימוש בו רב : חלב שקדים, ממרח שקדים, שמן שקדים. הנה מתכון פשוט וטעים להכנת חלב שקדים שיכול להחליף את חלב הפרה. גם הילדים יאהבו מאוד !
המצרכים
1 כוס שקדים מושרים במקרר ל-8 שעות
2 תמרים (אם רוצים אותו קצת מתוק)
קורט מלח
½ 2 עד 3 כוסות מים
אופן ההכנה
להכניס את כל המצרכים לבלנדר חזק.
אם רוצים מרקם חלק מאוד, אפשר לסנן היטב בשקית חליבה ולשתות.
מומלץ לשמור במקרר בבקבוק זכוכית. הוא נשמר כ-4-5 ימים.
אפשר גם להוסיף בננה מרוסקת למשקה שילדים אוהבים מאוד.
חלב גרעיני דלעת
גרעיני הדלעת עשירים בחומצות שומן בלתי רוויות התורמות לבריאות הלב וכלי הדם. הם עשירים באבץ (מינרל חיוני למניעת הגדלה של בלוטת הערמונית, מגביר תפקוד מיני אצל גברים, מחזק את מע' החיסון), ברזל, אשלגן, נחושת, מגנזיום, סיבים תזונתיים, ויטמיני B ו- E ופיטוסטרולים (עוזרים להפחתת רמות גבוהות של כולסטרול).
מצרכים
כוס גרעיני דלעת 1
כוסות מים (אפשר יותר אם רוצים לדלל) 2.5
מעט מלח ים
2 תמרים גדולים
אופן ההכנה
להכניס את כל המצרכים לתוך בלנדר חזק.
אם רוצים מרקם חלק מאוד, אפשר לסנן היטב בשקית חליבה ולשתות.
מומלץ לשמור במקרר בבקבוק זכוכית. הוא נשמר 4-5 ימים.
חלב קוקוס
ניתן להשתמש באגוז קוקוס טרי או בפתיתי קוקוס יבשים טבעיים, (לא מתוקים ולא מולבנים).
מצרכים
½ כוס קוקוס טרי חתוך לחתיכות קטנות או 1/3 כוס פתיתי קוקוס.
½ כוס מים רותחים
מקל וניל או 4 טיפות וניל טבעי
אופן ההכנה
הכניסו לבלנדר חזק את המים, הקוקוס והוניל .
לצנן את התערובת ולסחוט בשקית חליבה (חיתול).
ניתן לשימוש מידי או לאחסון במקרר בבקבוק זכוכית עד לשבוע ימים.
וגם
על אותו בסיס של חלב שקדים אפשר להכין חלב קשיו, וסוגי אגוזים שונים.
בחנויות טבע אפשר למצוא משקה אורז, משקה שיבולת שועל, משקה סויה, חלב קוקוס, חלב שקדים ועוד אך חשוב לוודא שאינם מכילים חומרים משמרים, סוכר או שומנים לא רצויים.