אריה הוא "השף" של הסדנה ליתר לחץ דם שהתקיימה בשיר"ם, בבית החולים אסף הרופא. ה"מסורת" בסדנה שלנו היא שכל מטופל מתבקש להביא למפגש השבועי מאכל שמתאים לאותו שבוע. "השף אריה" שלנו הצליח להפתיע אותנו כל פעם במאכלים טעימים להפליא אפילו כשהיה מוגבל לאורז מלא ועלים ירוקים בלבד! בסדנת ההמשך, אתגרתי אותו בהכנת מאכלים יוצאי דופן כמו המבורגר פטריות או קציצות כוסמת. בערב לפני הסדנה הוא היה נכנס למטבח ומתחיל לבשל ללא שום מתכון, רק הודות לכישרון הטבעי שלו. אני יכולה להעיד שהתוצאות היו מדהימות ומפתיעות. הקבוצה הציעה לו להשתתף במסטר שף ! מכיוון שהוא לא רושם מתכון להמצאות שלו, רשמתי פעם אחת מה שהוא זכר וניסיתי לחזור על זה בבית. יצא טעים !
החומרים
1 כוס כוסמת
1/2 כוס עדשים כתומים
½2 כוסות מים
1 בצל
חופן פטרוזיליה
מעט עלי סלרי
2 פרוסות לחם מלא – רצוי שיהיו יבשות. יתכן שיהיה צורך בעוד לחם יבש בכדי ליצב את העיסה לקציצות.
התבלינים : מלח, קימל, זרעי כמון, פלפל שחור, אגוז מוסקט, קינמון, מעט ציפורן, מעט סילן.
אופן ההכנה
מבשלים יחד את הכוסמת והעדשים במים למשך כ-20 דקות. בסוף הבישול מוסיפים מלח.
כשזה מתקרר, מחלקים את העיסה ל-2.
לחלק הראשון מוסיפים את שאר החומרים ומכניסים לבלנדר.
החלק השני ישמש למילוי.
יוצרים כדורים לא גדולים כמו לקובה. משטחים , שמים מהמלית וסוגרים לקציצה.
מערבבים בצלחת חלמון ביצה וקצת מים וטובלים בהם את הקציצות.
מטגנים במעט שמן זית על אש בינונית נמוכה.
בתיאבון !