אגוזים וזרעים הם מקורות טובים לאנרגיה ולחומצות שומן בריאות. הם מכילים חלבון, מגנזיום, סידן, ויטמין E, אבץ.
מומלץ מאוד כחטיף לילדים ונערים בזמן בית הספר.
מתכון פשוט, טעים ובריא שמצאתי באחד מספרי פיליס גלזר עם שינויים קטנים.
המרכיבים
2 כוסות שומשום מלא
1/2 כוס גרעיני דלעת
1/2 כוס גרעיני חמניות
1/2 כוס שקדים מרוסקים
2 כפות קצח (לא חובה)
3/4 כוס דבש או סילאן
1 כפית קינמון
2 ביצים
אופן ההכנה
מערבבים את כל המרכיבים יחד.
יוצקים את העיסה לתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן.
משטיחים בעזרת כף.
אופים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
מוציאים וחותכים לריבועים.
מחזירים לתנור ואופים עוד 20 דקות.
מקררים לטמפרטורת החדר לפני שמוציאים מהתבנית.