את האורז מומלץ לאכול יחד עם תבשיל עדשים אדומות (דאל)
החומרים :
½1 כוס אורז מלא בסמטי שטוף
1 תפוח אדמה
1 גזר בינוני
2 כפיות זרעי כמון שלמים
1 כפית מלח
2 כפיות כורכום
2 כפיות זרע כמון טחונים
2 כפיות זרעי כוסברה טחונים
1 כפית פלפל חריף
1 כפית ג'ינג'ר טרי
3 שיני שום קצוצים
½3 כוסות מים
אופן ההכנה
חותכים את תפוח האדמה והגזר לקוביות קטנות.
בסיר כבד מטגנים מעט שמן זית עם זרעי הכמון ומוסיפים את תפוח האדמה והגזר.
בוחשים מספר דקות.
מוסיפים את האורז, המלח, הכורכום, התבלינים הטחונים, הפלפל החריף, הג'ינג'ר והשום.
בוחשים יחד עוד 2 דקות ומוסיפים את המים.
כשהמים רותחים, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה עד שכל המים מתאדים.
מכבים את האש ומשאירים את המכסה סגור ל- 5 דקות נוספות.
2 Comments:
[…] את התבשיל מומלץ לאכול יחד עם אורז מלא בסגנון הודי […]
[…] לאכול יחד עם אורז מלא וירקות […]